fbpx

Wat kost mediation?

De kosten voor mediation liggen over het algemeen een stuk lager dan wanneer u kiest voor een advocaat. Het voordeel van mediation is dat de afspraken in onderling overleg tot stand komen, hierdoor is het draagvlak groot en dat biedt ook weer voordelen voor de toekomst wanneer de gemaakte afspraken nagekomen moeten worden. 

De kosten voor mediation bestaan voornamelijk uit het honorarium van de mediator. Dat zijn de uren die worden besteedt aan gesprekken, het doornemen van relevante stukken en het opstellen van overeenkomsten. In sommige gevallen komt daar een vergoeding voor reistijd en reiskosten bij. Het uurtarief bedraagt € 180,00 per uur inclusief BTW. 

De totale kosten voor mediation hangen af van het aantal gesprekken dat nodig is om tot een oplossing te komen. De ervaring leert dat 3 tot 5 gesprekken meestal voldoende is.

Heeft u een rechtsbijstandsverzekering? Dan worden de kosten voor mediation mogelijk (deels) vergoed.

Gereduceerd tarief

Wilt u een conflict graag via mediation oplossen, maar kunt u de kosten niet dragen? Afhankelijk van uw financiële situatie zijn er mogelijkheden voor een gereduceerd tarief. Neem gerust contact met mij op voor de voorwaarden.

Locatie

Mijn werkgebied is groot Rotterdam, het Groene Hart en de Drechtsteden. Door een breed netwerk is het mogelijk op verschillende locaties mediationgesprekken te voeren. Altijd rustig en met alle privacy. Indien gewenst bezoek ik een locatie bij u in de buurt of zelfs aan huis.

Gratis kennismaking

Bij mediation is het belangrijk dat jullie vertrouwen hebben in de persoon die jullie begeleidt. Een kennismakingsgesprek is daarom altijd kosteloos en vrijblijvend. De kennismaking is bedoeld om over en weer te kijken of die ‘klik’ er is. Misschien ben ik niet de juiste persoon om jullie verder te helpen, dan verwijs ik je graag naar een ander die dat wél kan.

Tijdens dit gesprek van ongeveer 30 minuten is er de mogelijkheid te vertellen over de situatie en wensen, het stellen van vragen en ik leg kort uit wat jullie van mij kunnen verwachten.

Gesprekken vinden in principe plaats bij mij op kantoor in Bergschenhoek. Liever ergens anders afspreken? Laat het vooral weten, in overleg is veel mogelijk.

Wil je een afspraak plannen voor een kennismakingsgesprek? Of meer informatie over het mediationtraject?
Vul het onderstaande contactformulier in.