fbpx

In het nieuws

Hier vind je een overzicht van nieuwsberichten rondom scheiding

Nieuwe berekening partneralimentatie

23 november 2022

De financiële draagkracht van gescheiden partners speelt een rol als de hoogte van de alimentatie wordt bepaald. Bij de berekening van kinderalimentatie gaat de rechter ervan uit dat de ouders 30% van hun netto besteedbaar inkomen kwijt zijn aan wonen. Maar bij partneralimentatie wordt de draagkracht tot nu toe berekend op basis van de werkelijke woonlasten. Dat verandert op 1 januari 2023.

Alimentatieindexering 2023

9 november 2022

De indexering voor de alimentatie per 1 januari 2023 is bekend!

Ben je gescheiden? Dan is de kans groot dat je kinderalimentatie en/of partneralimentatie ontvangt of betaalt. Ieder jaar moeten alle alimentatiebedragen verhoogd worden met de wettelijke indexering. De wettelijke indexering voor 2023 is vastgesteld op 3,4%.

Aanvraag informatiegesprek

Na het lezen van de informatie op deze site, heb je misschien wel vragen of wil je precies weten hoe het er voor jou uit ziet. Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend informatiegesprek via de kalender hieronder.

Gesprekken vinden in principe plaats bij mij op kantoor in Bergschenhoek. Wil je liever ergens anders of online afspreken? Laat het vooral weten, in overleg is veel mogelijk.

Beveiligingscode:
security code
Vul de beveiligingscode in:

Verzend